Scouting Nederland opent nieuwe uitvalsbasis in Zeewolde

ZEEWOLDE • Za 18 juni 2022 | 18:02 • Zaterdag 18 juni 2022 | 18:02

Het Avonturenhuis van Scouting Nederland is zaterdag officieel geopend in Zeewolde. De uitvalsbasis van de scouting wordt al een paar maanden gebruikt. Vanwege de coronamaatregelen vond de opening nu plaats.

"Het is echt wel een mijlpaal", zegt Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland. "We zien dat er al gebruik van wordt gemaakt. Als je dan rondloopt en kinderen ziet genieten, dan is dat waarvoor we het doen. Los van dat is het een heel mooi, duurzaam en toegankelijk gebouw en is het vooral een gebouw waar kinderen plezier hebben."

Een belangrijke functie van het Avonturenhuis is dat kinderen met een beperking er kunnen verblijven. Zo is het gebouw rolstoelvriendelijk. "Afgelopen week heb ik zelf gezien dat gehandicapten er gebruik van maakten", zegt een vrijwilliger van de scouting. "En die waren zo dolenthousiast dat alles hier aanwezig was. Daar doe je het natuurlijk voor als scouts om dat hier in orde te krijgen."

In de bergen
Het gebouw heeft een bijzondere ronde vorm, waar scouts over te spreken zijn. "Hij past ook wel hier", zeggen twee jonge scouts. "Het is gewoon een beetje alsof het in de bergen is gebouwd."

In het gebouw zijn alle voorzieningen van het scoutinglandgoed samengevoegd op één plek. Naast de 80 bedden zijn er onder meer een keuken en een winkeltje. Het gebouw kan ook gebruikt worden door niet-scouts, zoals bijvoorbeeld schoolklassen.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel