Eerste werkzaamheden nieuwe meditatiecentrum Sidhadorp van start

LELYSTAD • Ma 20 juni 2022 | 13:37 • Maandag 20 juni 2022 | 13:37

Het Sidhadorp in Lelystad krijgt volgend jaar een nieuw meditatiecentrum. De eerste heiwerkzaamheden gaan maandag van start. Als de bouw volgens plan gaat, is het centrum volgend jaar april klaar.

In het Sidhadorp wonen en werken mensen die aan een speciale vorm van meditatie doen. Het gaat om transcendente meditatie. Een doel van de beoefenaars is om een vreedzame invloed te hebben op de omgeving.

In het nieuwe centrum kan gemediteerd worden, worden instructies gegeven en zijn nationale meditatieweekenden. Het geld voor het centrum is via een crowdfundingsactie ingezameld door bewoners van het dorp en stichtingen die aan deze vorm van meditatie doen. In totaal was er 320.000 euro nodig.

Marie Lieve uit het Sidhadorp is blij dat de eerste bouwwerkzaamheden van start gaan: "Het is ook zo leuk om een project te doen dat niet alleen voor jezelf is, maar voor een heleboel mensen. Dat er draagvlak is en betrokkenheid is mooi en ontroerend. We zijn heel blij dat het zover is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel