Zo'n 600 boeren gaan woensdagochtend vanuit Bant naar protestbijeenkomst

FLEVOLAND • Di 21 juni 2022 | 14:36 • Dinsdag 21 juni 2022 | 14:36

Honderden boeren trekken woensdag vanuit Flevoland naar de landelijke actiedag tegen het stikstofbeleid. In Bant verzamelen zo'n 600 demonstranten uit het noorden van het land. Gezamenlijk zullen ze naar de protestbijeenkomst afreizen.

Dinsdagmiddag zijn de trekkers van boeren op Schiermonnikoog al onderweg gegaan naar Bant. Met een dieplader worden de voertuigen naar de verzamelplaats gebracht. De boeren op het eiland komen dinsdagavond met de laatste boot naar het vaste land. Mick Tinga van Farmers Defence Force verwacht dat rond zeven uur 's ochtends zo'n 600 boeren in colonne zullen beginnen aan de reis naar het Gelderse Stroe.

Het is onduidelijk welke route de boeren zullen afleggen. Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord roept de demonstranten op om geen gebruik te maken van snelwegen en geen wegen te blokkeren. Tinga zegt dat ze ‘via de kortste weg’ naar de Gelderse Vallei zullen afreizen. Dat betekent dat ze over de A6 of de N50 en de A28 naar Stroe zullen rijden. Boeren die gebruik maken van de snelweg hebben een grotere kans op een boete dan tijdens eerdere boerenprotesten. Trekkers hebben tegenwoordig namelijk een kentekenplicht.

Er worden woensdag vele duizenden boeren en sympathiserende burgers verwacht in de gemeente Barneveld. De organiserende boerenactiegroepen verwachten tussen de 20.000 en 30.000 boeren bij het protest tegen de stikstofmaatregelen van het Kabinet. Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen weggebruikers om dinsdagavond en woensdag goed op de verkeersinformatie te letten, want er zouden opstoppingen kunnen ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel