Triade Vitree bevindt zich in slechte financiële situatie, herstelplan in de maak

FLEVOLAND • Di 21 juni 2022 | 16:47 • Dinsdag 21 juni 2022 | 16:47

Zorgorganisatie Triade Vitree, die onder meer jeugdzorg biedt in Flevoland, zit in de financiële problemen. De komende tijd wordt gewerkt aan een herstelplan, zodat de levering van zorg niet in gevaar komt. Dat schrijven de zes burgemeesters van Flevoland in een brief aan hun gemeenteraden. Volgens de burgemeesters is de positie van de zorgorganisatie nog houdbaar en worden er geen acute problemen verwacht.

Triade Vitree biedt onder meer acute hulp als er sprake is van agressie of onveiligheid en geeft extra hulp op scholen en aan huis. Als jongeren niet meer thuis kunnen wonen zorgt de organisatie voor pleegzorg, een gezinshuis of begeleiding naar zelfstandig wonen.

Triade Vitree stuurde de gemeenten in oktober vorig jaar een noodbrief over de problemen. Daarbij gaf de organisatie aan in gesprek te willen gaan over de ontstane situatie en te willen werken aan een oplossing.

Herstelplan
Volgens Triade Vitree zijn er meerdere oorzaken voor de financiële problemen. Zo zijn de tarieven niet kostendekkend, zijn de administratieve lasten hoog en is de arbeidsmarkt verslechterd. Naar aanleiding van de noodbrief aan de gemeenten, is een traject gestart om de oorzaak van de financiële problemen verder te onderzoeken. Daarvoor is een speciaal team ingesteld. Dat leidde tot een rapport waarin meerdere redenen staan voor de verliesgevende resultaten van de zorgorganisatie. De bevindingen worden gebruikt om een herstelplan te schrijven.

Het herstelplan moet in het derde kwartaal van dit jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel