VVD Almere verkiest Lindenbergh boven Van Garderen in nieuw college

ALMERE • Di 21 juni 2022 | 21:58 • Dinsdag 21 juni 2022 | 21:58

Wethouder Hilde van Garderen van de VVD in Almere heeft ondanks een groot aantal behaalde voorkeurstemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, niet de voorkeur gekregen om terug te keren in het nieuwe college. De VVD heeft volgens haar voor Julius Lindenbergh gekozen.

Fractievoorzitter Colette Holter van de VVD zei eerder dat de zeven politieke partijen die nu aan het onderhandelen zijn over een nieuwe coalitie, een college willen vormen met zeven wethouders. Elke partij zou één wethouder leveren.

De VVD moest dus één van de twee wethouders kiezen. Van Garderen zegt daar nu over: "Ik kom niet terug in het nieuwe college. De fractie heeft voor Julius gekozen en niet voor mij."

Waarom de VVD niet voor haar heeft gekozen, is niet bekend. Van Garderen laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten: "367 voorkeurstemmen. Wordt er recht gedaan aan wat de stad wil? Die vraag is aan anderen om te beantwoorden. Niet aan mij. Ik heb deze 4 jaar mij met heel mijn hart ingezet en zo hoort het ook. Dat verdient deze stad."

Van Garderen was ruim tien jaar actief voor de VVD in Almere. Als wethouder hield zij zich de afgelopen vier bezig met onder meer kunst en cultuur in de stad, stadsvernieuwing én beheer en onderhoud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel