Werkstraf voor man die onder invloed over Markerwaarddijk slingerde

LELYSTAD • Wo 22 juni 2022 | 13:46 • Woensdag 22 juni 2022 | 13:46

Een 44-jarige man uit Hoorn die in februari onder invloed voor een gevaarlijke situatie zorgde op de Markerwaarddijk, is woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. Ook mag hij drie maanden niet rijden. De man kreeg verder een celstraf van twee dagen opgelegd, maar omdat hij die tijd al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer daadwerkelijk de cel in.

De man trok op 10 februari de aandacht, omdat hij langzaam en slingerend op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad reed. Volgens de politie reed de bestuurder minder dan 30 kilometer per uur, terwijl op de dijk een maximumsnelheid van 100 geldt.

Nadat de man tot stilstand was gebracht, beledigde hij twee agenten en rende weg in de richting van snel rijdend verkeer. Toen de agenten hem wilden aanhouden, verzette de man zich.

Uit een controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder al eerder was ingevorderd. Eenmaal op het bureau weigerde de man mee te werken aan bloedonderzoek. Uiteindelijk is vastgesteld dat hij onder invloed van verdovende middelen was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel