Drie locaties in beeld voor kunstmuseum

ALMERE • Wo 22 juni 2022 | 14:16 • Woensdag 22 juni 2022 | 14:16

Drie locaties aan het Weerwater zijn door de gemeente Almere bestempeld als mogelijke plek voor het toekomstige kunstmuseum. Twee van de drie plekken bevinden zich óp het Weerwater. Het museum kan ook komen op land, pal achter het Flevoziekenhuis.

In totaal heeft de gemeente twintig plekken onderzocht, onder meer het zakengebouw Alnovum en het voormalige pand van de V&D in het centrum. Drie plekken bleven dus over.

Omwonenden en bedrijven bij de drie beoogde locaties wordt de komende maanden gevraagd wat zijn ervan vinden als het museum bij hen in de buurt zou komen. Daarna blijft één locatie over, die aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Dan volgt ook de presentatie van de business case van het kunstmuseum. Daarin wordt getoond of het financieel rendabel is om het museum te exploiteren. De besprekingen over de business case staan op de planning voor 2023.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met 1Almere. Omroep Flevoland en 1Almere werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel