Woonzorgcentra starten 'camping' voor bejaarden

NOORDOOSTPOLDER • Do 23 juni 2022 | 7:15 • Donderdag 23 juni 2022 | 7:15

Bewoners van de woonzorgcentra in Noordoostpolder kunnen vanaf deze week genieten op een heuse camping. En bijzonder: dat kan gewoon voor de deur. Bij de gebouwen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land komt een week lang een tijdelijk kampeerterrein. Zo kunnen de senioren toch een beetje een vakantiegevoel krijgen. De meesten kunnen door hun leeftijd niet meer weg, laat staan dat er nog gekampeerd kan worden.

Op de reizende camping staan een paar tenten en caravans. "Het gaat vooral om de beleving van het op de camping zijn. Met je voeten in het gras, op een kunststof stoel zitten en een paar spelletjes spelen", vertelt welzijnscoördinator van de zorggroep, Paulien van der Zee. Van der Zee merkte in gesprekken met bewoners dat ze spraken over vakantie. Omdat dat niet meer lukt, moet het vakantiegevoel naar de woonzorgcentra komen. Eigenlijk heel simpel", zegt Van der Zee.

Eén van de bewoonsters is duidelijk in haar sas. "Het is toch hartstikke leuk. Er is wat actie, ik ben 97 en heb veel gekampeerd. Nu kan dat niet meer maar ik krijg op deze manier toch weer een beetje het campinggevoel." Met het lekkere weer is het extra genieten voor de bewoners. Er worden spelletjes gespeeld en er komt ook nog een playbackshow en een barbecue. Vuurkorven, lampjes en een waslijn met wat sokken en een kleren, maken het campinggevoel af. Na een week vertrekt de camping naar de volgende plek.

Idee uit 2016
Het idee van de camping is niet helemaal nieuw. In 2016 stond er ook al een pop-up camping bij zorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord. "Wij willen met deze reizende camping ook specifiek de buurt uitnodigen om een kopje koffie te komen drinken. Gezellig, net als op een echte camping”, zegt Van der Zee.

Slapen mag trouwens ook op de camping. De senioren die vandaag op de camping zaten waren dat overigens niet van plan. Maar het kan wel. Als kinderen, kleinkinderen of zelfs achterkleinkinderen ook een nachtje willen komen, kan dat geregeld worden.

Als op alle locaties mensen enthousiast zijn, wil Van der Zee de camping volgend jaar zeker weer laten rondreizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel