Buurtbewoners zijn parkeeroverlast Sportpark Doggersbank spuugzat

LELYSTAD • Zo 26 juni 2022 | 17:38 • Zondag 26 juni 2022 | 17:38

Omwonenden van Sportpark Doggersbank in Lelystad zijn de parkeeroverlast tijdens voetbalwedstrijden helemaal beu. Zondagmiddag werd de finale voor promotie naar de vierde divisie tussen AGB uit Amsterdam en vv Heino op het 'neutrale' veld van Batavia '90 in Lelystad gespeeld.

Het sportpark ligt midden in een woonwijk en de parkeermogelijkheden zijn beperkt. De toeloop naar de wedstrijd was dusdanig groot dat het er al snel vastliep. Supporters parkeerden zelfs hun auto op de Gelderse Dreef die langs de wijk loopt.

Bron: Nadia van Meer.

Lang bleven mensen rondjes rijden op zoek naar een plek. Buurtbewoners en automobilisten kregen ruzie met elkaar. Daarbij zijn ook bedreigingen geuit. Buurtbewoner Barry Graver: "Als wij er dan één op aanspreken krijg je gewoon een doodsbedreiging. Net een paar minuten geleden nog één gehad. 'Je kunt een paar kogels door de ruit heen krijgen.' Dat soort dingen."
De problemen bij het sportpark bestaan al jaren. Bij belangrijke wedstrijden loopt het snel vol in de wijk. Het bestuur van Batavia '90, de gemeente en omwonenden hebben afspraken gemaakt om de problemen voor te zijn. Volgens Barry Graver wordt daar weinig mee gedaan: "Wat kan je er aan doen, je kunt bellen en doen wat je wil, er wordt geen gehoord aan gegeven. Waarschijnlijk moet dit maar normaal zijn."

Petra Treffers woont al 27 jaar in de wijk en 21 jaar waren er nooit problemen. Totdat de club ging groeien en een kunstgrasveld kreeg. De overlast is volgens haar "niet meer leefbaar".

Verhuisplannen
Er zijn plannen om de voetbalclub te verhuizen naar een andere locatie in Lelystad. Op de plek van het sportpark komen dan huizen te staan. Het is niet duidelijk of die plannen doorgaan. De gemeente moet daarover nog een besluit nemen. Voorzitter Marco Knippenberg van Batavia '90 reageert laconiek op de problemen: "Ik begrijp de reactie, maar het blijft sport en sport is emotie. Als er wat te winnen valt, komen er mensen op af. Zo simpel is het."

De finale werd met 2-4 gewonnen door vv Heino.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel