Getijde nieuwe naam afdeling herstelzorg in St Jansdal

LELYSTAD • Ma 27 juni 2022 | 6:33 • Maandag 27 juni 2022 | 6:33

De nieuwe afdeling in het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad voor kortdurende herstelzorg gaat Getijde heten. De afdeling is bedoeld voor ouderen en chronisch zieken die zorg nodig hebben, maar niet 'ziek' genoeg zijn om in een ziekenhuis opgenomen te worden. De nieuwe afdeling is een samenwerking tussen het ziekenhuis, Woonzorg Flevoland en zorgverlener Coloriet.

Geen vervanging ziekenhuis
Je wordt door het ziekenhuis of door de huisarts doorverwezen naar Getijde. De afdeling is bedoeld om de zogenoemde 'verkeerde-bedden-problematiek' tegen te gaan. Er zijn nu geregeld mensen die in het ziekenhuis een plek bezet houden, maar daar eigenlijk om medische redenen niet horen. Als ze nog wel te ziek zijn om thuis verzorgd te worden, kunnen ze bij Getijde terecht.

Bedden voor herstelzorg
Er is straks plek voor 17 ouderen of chronisch zieken die herstelzorg nodig hebben. Na deze kortdurende zorg kan de patiënt naar huis of doorverwezen worden naar andere zorginstanties.

Er zijn op de afdeling tweepersoonskamers met een scheidingswand en ook eenpersoonskamers. Naast de badkamers op de eigen kamer, zijn er ook gemeenschappelijke badkamers. Die zijn groter, zodat je er bijvoorbeeld ook met een brancard naar binnen kunt mocht dit nodig zijn.

In september worden op de nieuwe afdeling de eerste patiënten verwacht. Als er veel vraag is, kunnen er meer plekken komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel