Paard uit Emmeloord speelt hoofdrol in film Silverstar

EMMELOORD • Di 28 juni 2022 | 17:28 • Dinsdag 28 juni 2022 | 17:28

De paardenfilm Silverstar gaat dinsdagavond in Emmeloord in première. Onder anderen Britt Dekker, Bo Maerten en Wendy Ruijfrok spelen mee in de film, maar de hoofdrol is weggelegd voor een paard uit Emmeloord. Eigenaar Ton Does is er trots op. "Hij groeide echt in zijn rol."

De film heet Silverstar, en het paard dat de hoofdrol speelt, heet ook Silverstar. Dat is geen toeval, vertelt Does: "Voor de film heette deze Athos, maar het paard deed het zo goed, dat we hem op verzoek van de regisseur hebben omgedoopt tot 'Silverstar', dus dat is nu zijn echte naam."

Geen cameravrees
Does is gespecialiseerd in het trainen en begeleiden van paarden voor het witte doek. Want niet elk paard kan acteur worden. "Ze moeten ontspannen zijn", vertelt hij. "Ze moeten heel veel kunnen absorberen, qua prikkels." Volgens Does zijn zijn paarden gewend aan de camera. "Ze passen zich er niet op aan, vaak worden ze er juist mooier van."

Voor de film heeft Silverstar een aantal stunt moeten leren. Zo is onder meer te zien hoe hij uit een brandende stal springt. Eigenlijk was de film eind vorig jaar al te zien, maar door corona gingen de bioscopen toen na een week al dicht.

Nu krijgt de film dus toch een première. Silverstar is er zelf ook bij. Does verwacht dat het niet zijn laatste première zal zijn. "Dit was nog maar zijn eerste productie", zegt hij. "En die is zo goed gelukt, dat hij voor het leven Silverstar heet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel