Gecrasht vliegtuig geborgen, omgekomen leerling is 24-jarige Zeewoldenaar

KRAGGENBURG • Wo 29 juni 2022 | 17:35 • Woensdag 29 juni 2022 | 17:35

De twee mannen die dinsdagochtend om het leven zijn gekomen bij de vliegtuigcrash in het Zwarte Meer zijn een 24-jarige man uit Zeewolde en een 63-jarige vlieginstructeur uit Oosterbeek. Dat bevestigen meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar aan Omroep Flevoland. De Landelijke Eenheid van de politie kon dit woensdagmiddag nog niet bevestigen.

De leerling-vlieger van de pilotenopleiding van Transavia kreeg les via de Lelystadse vliegschool 'Zelf Vliegen'. Beide mannen kwamen om het leven toen hun vliegtuig dinsdagochtend rond 11.00 uur in het Zwarte Meer stortte. Hulpdiensten hebben de slachtoffers en het wrak dinsdagavond geborgen. Het vliegtuig, een Blackshape Gabriel-lestoestel, was opgestegen vanaf Lelystad Airport en vloog over Overijssel. Het is nog onduidelijk wat er is misgegaan tijdens de vlucht.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de afdeling luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat radarbeelden worden bekeken, communicatie met de verkeerstoren wordt bestudeerd en dat de politie getuigen gaat horen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel