Inwoners Almere mogen binnenkort meedenken over nieuwe burgemeester

ALMERE • Do 30 juni 2022 | 8:49 • Donderdag 30 juni 2022 | 8:49

Inwoners van Almere mogen binnenkort meedenken over waar hun nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Met een vragenlijst mogen zij hun mening geven. Volgens raadslid Toon van Dijk, die lid is van de vertrouwenscommissie, maakt het niet uit hoeveel mensen deze lijst invullen.

"We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen de lijst invullen zodat we kunnen zien wat de Almeerders zoeken in een burgemeester", stelt Van Dijk. "Maar ook al vullen maar enkele mensen de lijst in, nemen we dit alsnog mee in de profielschets. Deze weegt zwaar voor ons."

Ank Bijleveld is sinds het vertrek van Franc Weerwind waarnemend burgemeester. Bijleveld was hiervoor minister van Defensie. Ze blijft de burgemeester totdat er een nieuwe burgemeester is benoemd.

Aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen, ligt nog helemaal open. Van Dijk: "Er staat nog niks op papier. We zijn nog bezig met het verfijnen van de vragenlijst. De antwoorden leiden tot een bepaald profiel en dat nemen we mee in de profielschets." De vragenlijst is vanaf komende maandag tot en met vrijdag 22 juli hier in te vullen.

Van Dijk verwacht dat het een lang traject zal worden om een nieuwe burgemeester te vinden. "Dat zal niet voor het einde van het jaar zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel