Strooptocht door Batavia Stad levert werkstraf op

LELYSTAD • Do 30 juni 2022 | 20:27 • Donderdag 30 juni 2022 | 20:27

Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam is donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Samen met een 36-jarige vriend ging ze op 25 juli vorig jaar op strooptocht in Batavia Stad in Lelystad. Samen pikten ze voor meer dan 2.000 euro uit elf winkels.

De vrouw vertelde de rechter dat ze die dag met haar jeugdvriend had afgesproken en samen naar een verjaardag zouden gaan. Ze wilden eerst nog nieuwe kleding halen in Batavia Stad. "Hij haalde opeens twee magneten uit zijn tas en zei dat je daarmee beveiligingstags van kleding kon halen. Ik geloofde er niks van, maar toen ik bij de G-Star in de kleedkamer stond, kwam hij opeens binnen en zei dat het werkte."

Vervolgens gingen de twee aan de slag en roofden kleding in allerlei winkels. "Op het einde van de dag zag ik de hoeveelheid gestolen spullen en ik voelde me er opeens helemaal niet meer goed bij. Dit ben ik niet, dit klopt niet, dacht ik." Waarom ze het deed? Daar kon ze in de rechtszaal geen antwoord op geven. Toen het duo op de bus wilde stappen, werden ze in de kraag gevat door de beveiliging van Batavia Stad.

Diefstal uit elf winkels
De vrouw bekende in elf winkels zoals Tommy Hilfiger, Superdry, Calvin Klein en Polo Ralph Lauren haar slag te hebben geslagen. Haar vriend ging ook nog bij Scotch & Soda, Hugo Boss en Armani naar binnen.

Werkstraf voldoende
De officier van justitie zei dat er bij deze hoeveelheden gestolen spullen op zich een celstraf van negen weken past. Maar omdat de vrouw eerlijk heeft bekend en ook een stabiel leven lijkt te hebben, vond ze een werkstraf voldoende. Omdat ze al eens eerder is veroordeeld voor een diefstal vond ze ook een voorwaardelijke celstraf nodig als stok achter de deur.

Vriend krijgt zwaardere straf
Haar vriend kreeg zes weken cel opgelegd, waarvan drie weken voorwaardelijk. Hij verscheen niet op de zitting. "Daarom kunnen we bij hem geen rekening houden met zijn persoonlijke omstandigheden." De rechter vonniste conform de eisen van de officier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel