Miljoenen voor maatregelen om sneller te bouwen

FLEVOLAND • Vr 1 juli 2022 | 12:20 • Vrijdag 1 juli 2022 | 12:20

Almere en Lelystad krijgen miljoenen van het Rijk voor maatregelen om sneller woningen te bouwen. In totaal heeft het rijk 150 miljoen euro uitgetrokken om versnelde woningbouw mogelijk te maken voor gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam.

Almere krijgt ruim 16 miljoen euro om de bereikbaarheid te verbeteren van ruim 3800 geplande woningen, die daardoor sneller kunnen worden gerealiseerd. Het geld moet worden gebruikt voor de herinrichting van de Landdrostdreef tot 'stadsstraat' en van de P.J. Oudweg tot beter oversteekbare eenrichtingsweg.

Lelystad krijgt ruim acht miljoen voor aanpassingen aan de toegang van de parkeergarage Theaterkwartier en het aanpassen van de rotonde Rigastraat. Die maatregelen zijn nodig om ruim 1000 woningen sneller te bouwen. Ook komen er aanpassingen om de geluids- en milieubelasting van het verkeer aan de westkant van het station terug te dringen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel