Swifterbanter eist bouwstop Windplanblauw 

DRONTEN • Za 2 juli 2022 | 12:10 • Zaterdag 2 juli 2022 | 12:10

"De windmolens zijn te hoog en te groot en ze komen te dichtbij." Dat betoogde P. Kemps uit Swifterbant over de windmolens die in zijn gemeente zullen worden geplaatst. Hij eist dat de rechter een bouwstop oplegt, om te voorkomen dat er grote schade wordt aangericht.

De Swifterbanter had de gemeente Dronten voor de rechter gedaagd. Hij vecht de omgevingsvergunning voor Windplanblauw aan. De gemeente wijst erop dat de Raad van State het plan al heeft goedgekeurd met het Rijksinpassingsplan. De bezwaren van inwoners van Swifterbant zijn toen afgewezen.

Er is ook een groter algemeen belang. "Windmolens zorgen ervoor dat we bijvoorbeeld minder kolen hoeven te gebruiken. Dat is van belang voor iedereen," gaf de gemeente aan. De bouw moet snel beginnen, de windmolens moeten in maart 2023 gereed zijn. Anders gaat de subsidie verloren.

Kemps voerde aan dat de gezondheid van de inwoners in gevaar komt. De rechter doet over twee weken uitspraak over de bouwstop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel