Personeelstekort bij NS: twee weekenden minder treinen

FLEVOLAND • Ma 4 juli 2022 | 20:36 • Maandag 4 juli 2022 | 20:36

Vanwege een tekort aan medewerkers laat de NS komend en volgend weekend minder treinen rijden van en naar Flevoland. Het aantal intercity's en sprinters halveert, vooral in het tweede weekend. Het is de derde keer in korte tijd is dat de NS minder treinen laat rijden vanwege personeelstekort en ziektemeldingen.

"We kunnen niet zomaar machinisten op een ander traject laten rijden. Machinisten hebben 'wegbekendheid' nodig om op bepaalde trajecten te mogen rijden", zegt woordvoerder Carola Belderbos van de NS. "Ze zijn getraind in waar seinen staan dus je kan niet zomaar mensen uitwisselen. Je moet ook een examen doen als je op een ander traject wilt rijden. Dat maakt dat je soms moet kiezen waar je treinen laat uitvallen", legt Belderbos uit.

Zowel op zaterdag 9 als zaterdag 16 juli wordt tussen Lelystad en Dordrecht het aantal intercity's teruggebracht van vier naar twee. 16 en 17 juli halveert ook het aantal treinen tussen Almere Oostvaarders, Weesp en Hoofddorp. Dat geldt ook voor het traject Leiden Centraal en Lelystad Centrum. Tussen Lelystad Centrum en Zwolle rijdt er één Sprinter per uur. Dat betekent dat je maar een keer per uur kunt uitstappen op station Dronten.

Volgens Belderbos kijkt de NS heel precies op welke trajecten minder treinen kunnen rijden: "We proberen dat te doen waar het het minst pijn doet en vooruit te plannen. We vinden het vervelend om te schrappen en doen dat als het echt niet anders kan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel