Nieuwe flitspaal op Larserdreef gaat aan

LELYSTAD • Wo 13 juli 2022 | 14:18 • Woensdag 13 juli 2022 | 14:18

Wie te hard rijdt op de Larserdreef in Lelystad kan vanaf maandag 18 juli een boete verwachten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Maandag gaat de nieuwe flitspaal tussen de Oostranddreef en de Zuigerplasdreef aan.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de gemeente Lelystad en de politie hadden aangegeven dat op de Larserdreef vaak te hard wordt gereden. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur, maar deze snelheid wordt volgens het OM vaak overtreden. In combinatie met vele auto's en in- en uitvoegend verkeer vormt een groot risico voor de verkeersveiligheid, aldus het OM. Er gebeuren regelmatig ongevallen, waarbij een te hoge snelheid een rol speelt. Het is volgens het OM bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

De flitspaal is al eerder geplaatst en is de afgelopen periode getest. De gemeente Lelystad, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag aanpassen vanwege de flitspaal en dat daarmee de verkeersveiligheid op de Larserdreef verbetert.

De flitser staat 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Over drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het OM beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel