Almere heeft nieuw college van B en W

ALMERE • Vr 15 juli 2022 | 2:39 • Vrijdag 15 juli 2022 | 2:39

In Almere zijn donderdagavond zeven wethouders officieel geïnstalleerd. Ook is afscheid genomen van twee oud-wethouders die niet terugkeren in het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Tijdens een lange raadsvergadering was er opnieuw veel kritiek van oppositiepartijen op het feit dat vier oud-wethouders terugkeren in het nieuwe college, terwijl ze drie weken geleden zijn afgetreden wegens enorme financiële tegenvallers bij de Floriade.

Ook was er kritiek op het feit dat het woord 'Floriade' nergens voorkomt in het collegeakkoord, maar ook niet in de portefeuilleverdeling tussen de zeven wethouders, terwijl diezelfde Floriade nog niet is afgelopen.

De nieuwe coalitie bestaat uit de VVD, D66, SP, Leefbaar Almere, Partij voor de Dieren, CDA en ChristenUnie. Elke partij is vertegenwoordigd door één wethouder in het college van B en W. Dat is één wethouder meer in vergelijking met de afgelopen raadsperiode.

Niet terug in college
Hilde van Garderen van de VVD heeft geen plek gekregen in het nieuwe college. Van Garderen wilde graag wethouder blijven, maar haar partij mocht één wethouder leveren en dat is Julius Lindenbergh geworden. Van Garderen was ruim 12 jaar actief in de Almeerse politiek. Bij de laatste verkiezingen behaalde ze maar liefst 367 voorkeurstemmen. Ze was donderdagavond niet aanwezig in de raadszaal, omdat ze met vakantie is in Frankrijk.

De tweede bestuurder die niet terugkeert is Floriade-wethouder Jan Hoek van GroenLinks. Hij lag de afgelopen jaren voortdurend onder vuur wegens de financiële tegenvallers door de Floriade. Hoek keert niet terug omdat zijn partij geen deel uitmaakt van de nieuwe coalitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel