Spoor van omgekeerde vlaggen rondom Lelystad Airport

LELYSTAD • Vr 15 juli 2022 | 11:26 • Vrijdag 15 juli 2022 | 11:26

Langs de Larserweg en de Eendenweg, bij Lelystad Airport, zijn tientallen omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen. De omgekeerde vlag is een symbool van de boerenprotestacties tegen het stikstofbeleid.

Ook voor het pand van Omroep Flevoland aan de Larserpoortweg hangen vlaggen. Ze hangen uitsluitend langs de openbare weg en zijn hoog bevestigd aan lantaarnpalen. De protestvlaggen zijn gisteravond voor 00.00 uur opgehangen. Wie er precies achter de actie zit, is nog onduidelijk.

Ook voor het pand van Omroep Flevoland zijn vlaggen opgehangen.

Boerenactiegroep Agractie heeft voor vrijdag een 'stand-still' aangekondigd. Ze roepen heel Nederland op om 's middags om 15.00 uur een kwartier lang het werk stil te leggen, om solidariteit te tonen met de boeren.

Rijkswaterstaat kondigde donderdag aan opgehangen vlaggen langs snelwegen weg te halen. Ze zouden bestuurders kunnen afleiden en als ze loskomen is volgens Rijkswaterstaat de kans op een ongeluk groot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel