Skaters willen nieuw skatepark in het dorp

DRONTEN • Zo 17 juli 2022 | 15:05 • Zondag 17 juli 2022 | 15:05

Een groep skaters uit Dronten is een petitie gestart voor een nieuw skatepark in het dorp. Het doel van de petitie is niet om een bepaald aantal handtekeningen op te halen, maar de jongeren willen ermee laten zien dat er mensen achter het idee staan.

Het huidige park aan het Toepad is meer dan tien jaar oud, en is dat te merken ook, volgens de skaters. Er zakken bijvoorbeeld stukken in en er steken op sommige plekken schroeven uit, zegt Lucas Kik. Hij is een van de initiatiefnemers van de petitie.

Een nieuw skatepark zou voor meer veiligheid en minder overlast van jongeren in het centrum en op andere 'hangplekken' zorgen. Volgens Kik hebben skaters uit Biddinghuizen en Swifterbant ook baat bij een nieuw park. Ook in die dorpen zijn de parken oud en niet meer veilig. "Dus een nieuw, centraal park zou voor deze twee dorpen ook erg nuttig zijn."

Waar het nieuwe park precies zou moeten komen, durft hij niet te zeggen. "Maar wij zaten te denken aan het oude zwembad, aangezien daar geen woonwijken zijn." Daardoor zou er ook geen overlast zijn, wat met het huidige park wel een probleem is, aldus Kik.

De petitie is ruim 180 keer ondertekend. Begin september gaan de skaters in gesprek met de gemeente over de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel