Zwarte tomaten en paarse wortels prikkelen de zintuigen op buitenschoolse opvang

EMMELOORD • Ma 18 juli 2022 | 13:57 • Maandag 18 juli 2022 | 13:57

Om kinderen enthousiaster te maken voor het eten van groente, worden er deze week in Flevoland bij de buitenschoolse opvang (bso) volop bijzondere groenten uitgedeeld. Ook spelen de kinderen eetspelletjes en kunnen ze meedoen aan verschillende challenges Uitdagingen die de zintuigen prikkelen .

De groentepromotie is een initiatief van Spoony. Deze organisatie startte vorig jaar in Noord-Holland met de Gezonde Smikkelweken en rolt die nu ook in de rest van het land uit. In totaal doen dit jaar zo'n 600 bso's in zeven provincies mee. Per vestiging krijgen ze een krat met groenten om uit te delen.

De kinderen spelen tijdens de smikkelweken onder meer een zintuigenspel, waarbij ze eerst aan groenten ruiken en die bekijken en ze daarna proeven. Om de kinderen extra uit te dagen en te verrassen worden onder meer zwarte tomaten, paarse wortels en gele bietjes uitgedeeld. Ook op bso de Kornuiten in Emmeloord deden de kinderen enthousiast mee. De ongebruikelijk gekleurde groenten voor de actie komen overigens van akkerbouwbedrijf Zonneheerdt in Dronten.

Spoony hoopt dat de kinderen hun enthousiasme over de groenten mee naar huis zullen nemen. De bedoeling is dat uiteindelijk de ouders hun kinderen ook meer groenten zullen voorzetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel