Ventilatoren draaien op volle toeren in dierenpension

MARKNESSE • Di 19 juli 2022 | 0:37 • Dinsdag 19 juli 2022 | 0:37

Dierenasiels en -pensions in Flevoland treffen deze dagen maatregelen tegen de warmte. Zo heeft Dierenpension Marknesse grote ventilatoren aangezet. Dat moet voorkomen dat de temperatuur in het pension te hoog oploopt.

Volgens eigenaar Albert Wubs gaat het goed met de honden in zijn pension. Toch houdt hij de dieren deze dagen wel extra in de gaten. Zo verversen de medewerkers van Dierenpension Marknesse meerdere keren per dag het water. De ventilatoren blazen de warmte naar buiten, De honden moeten binnen blijven, omdat de zon op de speelpleinen staat. "Het is een plein en stenen worden nu eenmaal warm", verklaart Wubs.

Geruststellen
Dierenpension Marknesse schafte een paar jaar geleden de ventilatoren aan. Dat gebeurde nadat een hond op weg naar huis overleed door oververhitting. De eigenaren van de dieren willen deze dagen nog wel eens een berichtje sturen naar Wubs om te vragen hoe het met hun hond gaat. Hij zegt iedereen gerust te kunnen stellen en dat het dierenpension de warmte goed onder controle heeft. Dieren houden zich ook koel door op de koude vloer te gaan liggen, zegt Wubs.

Tips
De eigenaar van Dierenpension Marknesse heeft nog wel wat tips voor eigenaren van een hond. Hij adviseert om het dier niet te laten lopen op het asfalt. Geen lange wandelingen, geen spelletjes en bied de hond voldoende schaduw, zegt Wubs. "En voldoende drinken. Vers drinkwater aanbieden. Wij moeten ook genoeg drinken, dat moet een hond ook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel