500 teken verwijderd bij jongeren tijdens sportkamp

DRONTEN • Di 19 juli 2022 | 13:08 • Dinsdag 19 juli 2022 | 13:08

Begeleiders hebben vorige week tijdens een sportkamp in Dronten bij 64 jongeren in totaal 500 teken verwijderd. Dat meldt het Lymefonds. Volgens oprichter en directeur Fred Verdult is dit een uitzonderlijk hoog aantal.

De jongeren kampeerden op groepskampeerterrein De Abbert in Dronten. Er zaten daar veel teken in het gras waar de tenten stonden en er is ook volop in het bos gespeeld. De ouders hebben achteraf een briefje gekregen waarop stond hoeveel tekenbeten hun kind had en op welke plekken. Bij één kind werden tijdens het kamp maar liefst 32 beten ontdekt.

Oprichter Verdult van het Lymefonds wijst erop dat wanneer tekenbeten niet tijdig ontdekt worden, dit grote gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Teken kunnen ziektes bij zich dragen, waaronder de Lymebacterie. Mensen die de ziekte van Lyme oplopen, kunnen daar jarenlang klachten van ondervinden.

Volgens hem kunnen er op dit moment door het warme weer ook op andere plaatsen veel teken voorkomen. Het is daarom belangrijk om na elk verblijf buiten kinderen te controleren op aanwezigheid van de beestjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel