Man verdronken in recreatieplas Wellerwaard

EMMELOORD • Di 19 juli 2022 | 16:06 • Dinsdag 19 juli 2022 | 16:06

Een man is dinsdagmiddag verdronken in recreatieplas Wellerwaard bij Emmeloord. Dat bevestigt de politie. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, maar volgens de brandweer gaat het om een man van rond de 21 jaar.

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een persoon die onder een vlonder zou zijn gedoken. De persoon kwam niet meer boven water. Ongeveer veertig minuten later werd het slachtoffer gevonden en uit het water gehaald, maar reanimatie mocht niet meer baten. Brandweerwoordvoerder Marcel van Vliet legt uit hoe de hulpactie tot stand kwam.De hulpdiensten riepen badgasten op om het water te verlaten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het nabijgelegen strandpaviljoen Bij ons in de Wellerwaard besloot de deuren vanwege de omstandigheden dinsdagavond dicht te houden.

Onder meer de brandweer en politie zochten bij de recreatieplas. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die is later afgemeld. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daardoor was de recreatieplas dinsdagmiddag- en avond niet toegankelijk voor strandgangers. 

Het was dinsdag druk op het strand en veel badgasten waren getuige van het incident. Brandweerwoordvoerder Marcel van Vliet raadt omstanders die moeite hebben om de gebeurtenissen te verwerken aan om contact op te nemen met Slachtofferhulp

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel