Almeers jeugdorkest op Malta voor meerdaagse concertreis

ALMERE • Do 21 juli 2022 | 12:34 • Donderdag 21 juli 2022 | 12:34

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) is op dit moment voor een meerdaagse concertreis op het eiland Malta. Donderdagavond staat het eerste van vier concerten op het programma.

De reis stond in eerste instantie gepland voor 2020, maar kon toen niet doorgaan vanwege de coronapandemie, vertelt Brigit Ruiter van het AJSO. Normaal gesproken maakt het orkest elke twee jaar een muziekreis, maar dat is nu allemaal doorgeschoven.

De orkestleden zijn deze week zonder problemen vanaf Schiphol naar Malta vertrokken. De kleding en de instrumenten zijn per vrachtwagen gegaan en die zijn wel enigszins vertraagd op het eiland aangekomen.

De kleding ging goed ingepakt op weg

Volgens Ruiter wordt er opgetreden op verschillende bijzondere locaties. "Het orkest treedt vanavond op op het plein bij een kerk. Ook treden ze nog een keer op in hartje centrum van de hoofdstad Valetta en wordt er een benefietconcert in het Hilton gehouden." Het AJSO kwam via via op Malta terecht. Volgens Brigit Ruiter komt dit omdat de voormalige consul van Malta in Almere woont en groot fan is van het jeugdorkest. Via zijn connecties konden de optredens gepland worden.

Als de techniek meewerkt is het openingsconcert donderdagavond vanaf 19:00 uur te volgen op de Facebookpagina van het AJSO.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel