Floriadebezoekers uiteindelijk maar één week 'groen onthaald' op station

ALMERE • Ma 25 juli 2022 | 13:31 • Maandag 25 juli 2022 | 13:31

De verbouwing van station Almere Centrum wordt op 28 september officieel afgerond. Het station dat ruim voor de opening van de Floriade af moest zijn, is nu elf dagen voor de sluiting van de tuinbouwtentoonstelling klaar.

Het was de bedoeling dat alles samen zou vallen: als Floriadebezoeker aankomen in een vernieuwd station, waar je vervolgens via groene pleinen richting de veerpont naar het Floriadeterrein zou worden gebracht. Een 'groen onthaal', noemde de gemeente het, maar bezoekers kwamen de afgelopen maanden aan in een onafgemaakt station.

Tegenvallers
De verbouwing die in oktober 2020 begon, verliep volgens de gemeente niet zoals gepland. Corona, tekort aan personeel en vertraging van materialen zijn de voornaamste redenen dat de verbouwing fors vertraagd is. Daarnaast waren er ook problemen met het grondwerk. Het leggen van kabels, leidingen en riolering verliep moeilijker dan verwacht.

Opknapbeurt
Zowel het stationsgebouw als de omgeving hebben de afgelopen twee jaar een opknapbeurt gekregen. Zo zijn er nieuwe bankjes geplaatst, nieuwe transparante liften geïnstalleerd en is het vloer- en plafondwerk vernieuwd. Ook het Mandelaplein en het Stationsplein hebben nieuwe betegeling en groen gekregen. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een tweede grote fietsenstalling, een kunstwerk en de winkels die zich straks gaan vestigen in de stationshal.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel