Gemeente Dronten hangt camera's op in parkeergarage

DRONTEN • Di 26 juli 2022 | 16:43 • Dinsdag 26 juli 2022 | 16:43

In de parkeergarage in het centrum van Dronten komen beveiligingscamera's. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De camera's moeten vandalisme voorkomen en helpen bij het opsporen van daders.

De camera's hebben een kostenplaatje van 14.500 euro. Ook moeten de camera's jaarlijks beheerd worden. Dat kost per jaar 3.000 euro, aldus het college.

De gemeente hing in april al bordjes op in de garage aan de Schouwstraat met 'verboden voor onbevoegden'. Volgens het bord is het 'verblijf in de parkeergarage slechts toegestaan als dat verband houdt met het parkeren van een motorvoertuig'. De gemeente hoopte met dit bord overlast in de parkeergarage tegen te gaan.

Er zouden veel klachten binnengekomen zijn over overlast, vervuiling en vernieling in de parkeergarage in het centrum. Ook zouden mensen 's avonds poepen en plassen in de garage. Daarom wilde het college eerder al dat de parkeergarage 's nachts dicht zou gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel