College: Ark mag niet drie maar slechts één jaar blijven liggen bij Tulpeiland

ZEEWOLDE • Do 28 juli 2022 | 10:05 • Donderdag 28 juli 2022 | 10:05

Het bijbels museum De Ark mag niet drie jaar, maar uiterlijk tot 30 september volgend jaar bij het Tulpeiland in Zeewolde blijven liggen. Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft het principebesluit van het vorige college gewijzigd. Of het schip er mag blijven liggen, is afhankelijk van de procedures voor de benodigde vergunningen.

Het Arkmuseum ligt nu zo'n drie maanden afgemeerd aan het Tulpeiland. De huurovereenkomst verliep op 11 juli, daarom moest er een besluit genomen worden over een eventuele verlenging van de ligduur. Het vorige college nam een principebesluit dat het grote schip minstens drie jaar bij het eiland mocht blijven liggen, maar het huidige college draait dat nu terug.

"Voor de kortere periode van ruim een jaar is in de politiek meer draagvlak", aldus B en W. Ondertussen kan er dan gewerkt worden aan de verdere inrichting van het eiland, met bijvoorbeeld horeca en watersportvoorzieningen.

Eigenaar Aad Peters reageert gelaten. "Mijn insteek is om iets moois neer te zetten voor de omgeving. Als ze dat niet willen en als er alleen gedonder is, gaan we gewoon verder." Wethouder Winnie Prins is het nieuws woensdagavond zelf komen vertellen, zegt hij. "Ze kende de VerhalenArk niet en ze heeft het bijbelmuseum woensdagavond ook niet bezocht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel