Nieuwe GFT-bak zorgt voor overlast

ALMERE • Do 28 juli 2022 | 17:48 • Donderdag 28 juli 2022 | 17:48

Een nieuwe GFT-afvalbak zorgt voor veel stank in Almere Haven. Naast het gebruikelijke groente,- fruit- en tuinafval mogen er in de nieuwe bak namelijk ook etensresten. Van schoongemaakte haring tot weken oude macaroni, alles mag de container in. Maar na een maand is de container nog niet geleegd en rotten de wekenoude voedselresten weg.

Teo Krijgsman, een bewoner van het Binnenhof in Almere Haven, is helemaal klaar met de stank: "Al die voedselresten liggen open en bloot in de bak te rotten. Ik heb er maar wat groen overheen gegooid, maar het blijft ondragelijk. Er zitten overal vliegen en ik wil niet eens weten hoeveel maden er in de container zitten." Meerdere bewoners hebben last van de container. Een van de bewoners kan naar eigen zeggen "niet eens meer op het balkon zitten" van de stank.

Gemeente geeft niet thuis
"Ik heb al een paar keer bij de gemeente aangeven dat dit zo niet langer kan. Maar ik krijg geen gehoor", aldus Krijgsman. De bak had in de afgelopen maand al twee keer geleegd moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Om het dragelijk te houden voor de bewoners, wil Teo dat de bak zo snel mogelijk weer verdwijnt: "Of ze moeten hem één keer per week legen en helemaal schoonmaken. Maar anders is hier niet mee te leven."

Na vragen van 1Almere is de GFT-bak binnen een uur geleegd door de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat dit "puur toeval" is en dat het legen bij de geplande ronde hoort. Maar volgens het afvalschema zou de reguliere ophaal pas volgende week vrijdag zijn.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel