Lowlands wordt voorbeeld voor andere gemeenten

DRONTEN • Vr 29 juli 2022 | 7:05 • Vrijdag 29 juli 2022 | 7:05

Festival Lowlands in Biddinghuizen krijgt volgende maand bezoek van gemeentebestuurders uit het hele land. Ze komen op uitnodiging van burgemeester Jean Paul Gebben kijken hoe Dronten het grote festival aanpakt. Gebben wil zo zorgen dat gemeenten waar grote evenementen worden gehouden meer gaan samenwerken en kennis delen, meldt De Telegraaf.

"We hebben allemaal met hetzelfde te maken, vinden het wiel allemaal uit, maar delen dat amper tot niet", zegt Gebben in de krant. Het is volgens hem handiger dat gemeenten bij elkaar kunnen afkijken wat je moet doen als er vuurwerk op het programma staat of dat er plannen zijn om drones in te zetten. Ook valt er volgens Gebben veel uit te wisselen over het vergunningentraject, verkeersmanagement, crowdcontrol en veilig parkeren.

De burgemeester wil dat de grote evenementengemeenten voortaan eens per half jaar op wisselende plekken bij elkaar komen en ook via een ’LinkedIn-achtig platform’ kennis delen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel