Regen weerhoudt bikers en truckers niet van kerkdienst in open lucht

EMMELOORD • Zo 31 juli 2022 | 17:50 • Zondag 31 juli 2022 | 17:50

Enkele tientallen truckers en motorrijders kwamen zondagmiddag in Emmeloord bijeen voor een kerkdienst in de open lucht. Op het parkeerterrein achter ROC Friese Poort was alles in gereedheid gebracht om de kerkgangers te ontvangen, inclusief hun trucks en motoren. Vrijwilligers plaatsten stoeltjes voor de bezoekers. Een vrachtwagen waarvan het zeildoek aan één kant was geopend, deed dienst als podium voor een christelijk bandje.

Het thema van de kerkdienst in de open lucht was 'Nooit meer alleen onderweg'. Volgens voorganger Hendrik Jan Vermeulen hebben motorrijders en vrachtwagenchauffeurs gemeen dat zij vaak in hun eentje onderweg zijn. "Maar met God aan je zijde, ben je nooit eenzaam."

De dienst was een samenwerking van De Trucker Church, TruckPlus, twee motorclubs en de beide Baptistenkerken in Emmeloord. Bikers, truckers en Christus. Dat gaat heel goed samen, zegt Daniël Kroezen van het Chauffeurs Evangelisatie Team Holland: "God gaf zijn zoon voor ons allemaal, dus ook voor bikers en truckers".

Na een week van warmte werkte het weer zondag niet helemaal mee. De regen kwam soms met bakken uit de hemel. Het was lang de vraag of de dienst in de buitenlucht wel door kon gaan. De groep had ook de mogelijkheid om de dienst doorgang te laten vinden in het naastgelegen kerkgebouw De Fontein van de Baptisten Gemeente in Emmeloord. Maar dat had niet de voorkeur. De groep bouwde op hoop van zegen toch buiten op.

"Wat bindt ons?", vraagt voorganger Vermeulen zich daarop af. "Wat is nu onze broederschap? We genieten van het motorrijden, we genieten van het onderweg zijn, we genieten van de vrijheid." Buiten zijn is een onlosmakelijk deel van dat geluk, zegt Vermeulen.

Nadat alles en iedereen in gereedheid was, droogde het heel eventjes op. De bikers en truckers besloten daarop de dienst van start te laten gaan. De stoeltjes werden snel afgedroogd, de bezoekers namen plaats en het bandje begon te spelen. Dit was de eerste dienst die motorrijders en vrachtwagenchauffeurs samen hielden. Zowel voorganger Vermeulen als trucker Kroezen zijn het er over eens: volgend jaar komt er weer zo'n dienst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel