Zeewolde mogelijke locatie voor kazerne defensie

ZEEWOLDE • Ma 1 augustus 2022 | 12:48 • Maandag 1 augustus 2022 | 12:48

Zeewolde is een mogelijke locatie voor een nieuw te bouwen kazernecomplex in Nederland. Het Ministerie van Defensie heeft in een brief laten weten dat verschillende locaties worden onderzocht. Het is de bedoeling dat de kazerne op een centrale plek in Nederland komt te liggen.

Uiteindelijk is het aan het kabinet om een besluit te nemen en met een voorstel te komen. In het najaar wordt meer bekendgemaakt over de plannen van het ministerie. Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde zegt "de verdere ontwikkelingen met belangstelling af te wachten."

Het college zal dan met inwoners en bedrijfsleven in gesprek gaan over mogelijke voor- en nadelen van de mogelijke vestiging van een kazerne in het dorp. B en W zegt zelf nog geen standpunt ingenomen te hebben.

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat schreef in maart het volgende over een nieuwe kazerne centraal in Nederland: "Ook verken ik de mogelijkheid om diverse ondersteunende eenheden te concentreren op een nieuw te bouwen kazerne op een centrale plek in het land. Ook hier wil ik de komende periode stappen zetten om de verkenning vorm te geven, waarbij zal worden gekeken naar meerdere locaties in het land."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel