Dronten verwacht eerste 'extra' statushouders dit najaar op azc

DRONTEN • Ma 1 augustus 2022 | 14:45 • Maandag 1 augustus 2022 | 14:45

De uitbreiding van het asielzoekerscentrum (azc) in Dronten moet dit najaar klaar zijn. Dan worden de eerste van de tweehonderd 'extra' statushouders die naar Dronten mogen komen verwacht. Dat schrijft burgemeester Gebben in een brief aan de gemeenteraad.

Vorige week werd al duidelijk dat de gemeente Dronten het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers(COA) toestemming gaf voor het onderbrengen van tweehonderd extra statushouders. Nu wordt duidelijk dat de uitbreiding van het azc voor drie jaar geldt, met mogelijkheid tot een verdere verlenging van nog eens twee jaar. In het azc zijn dit najaar na het bouwen van vier nieuwe gebouwen in totaal 1.300 opvangplekken. Eerder dit jaar keurde de gemeente al de verlenging van negentig extra verblijfsplaatsen goed.

De vier nieuwe woongebouwen worden tussen de huidige woningen gebouwd. Ook komt er een extra kantoorgebouw op het terrein van het azc. Het COA gaat extra eigen personeel en extra beveiliging inzetten om de uitbreiding op te vangen. Na de zomervakantie start de bouw van de uitbreiding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel