Tuinbouwsector start steunactie '#LoveFloriade'

ALMERE • Di 2 augustus 2022 | 7:17 • Dinsdag 2 augustus 2022 | 7:17

Meerdere tuinbouwbedrijven starten gezamenlijk een steunactie voor Floriade Expo 2022 in Almere. Onder de naam #LoveFloriade organiseren Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis een zogenoemde 'roadtour' door Nederland. Met de campagne willen de tuinbouwers dat het publiek de Floriade weer in het hart sluit.

Van donderdag 11 augustus tot en met zondag 14 augustus rijdt een auto met daarop een kas gemonteerd door het land. In de kas zijn verschillende bloemen en planten die ook op de Floriade te zien zijn. De organisatie hoopt zo dat bezoekers nieuwsgierig worden naar de tuinbouwexpo. "Het is de bedoeling dat we een Tamtam gaan opzetten voor de Floriade", aldus Caroline Janknegt van Royal FloraHolland. "Een soort mini-Floriade. Zo kunnen we laten zien wat de tuinbouw allemaal te bieden heeft."

De wereldtuinbouwexpo kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en veel onverwachte kosten. Om het evenement een hart onder de riem te steken doet de tuinbouwsector een beroep op alle kwekers van bloemen, planten, groente, fruit en boomkwekerijproducten: help mee! Zo wordt de kans geboden aan de hele branche om aan te haken.

"Waar we starten is nog niet bekend", zegt Jan de Boer van bloemenexporteur Barendsen in Aalsmeer. "Maar we gaan naar Utrecht, we gaan naar Den Haag. We hebben een contactmomentje op het Binnenhof. En willen langs de gemeente Westland, want dat is toch het hart van sector. En we gaan steden en dorpen spontaan langs." De 'road tour' eindigt zondagmiddag op de Floriade zelf.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel