Duitsers houden trektocht door Flevoland voor wereldvrede

FLEVOLAND • Ma 8 augustus 2022 | 13:07 • Maandag 8 augustus 2022 | 13:07

De Duitse vereniging Friedensglocken maakt de komende weken een trektocht met paard en wagen van Emmeloord naar Teuge. De tocht is een voorbereiding op een grotere reis in 2025. Dan wil de vereniging een vredesbel naar Jeruzalem brengen vanwege het 80-jarig einde van de Tweede Wereldoorlog.

De vredesbel is gemaakt met afval uit de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de karavaan is om wereldvrede te brengen. "We moeten nieuwe manieren vinden om vrede te stichten", zegt Helmut Kautz, voorzitter van de stichting. "Onze vredestochten zijn een krachtig teken in een wereld die voor velen onrustig is. Onderweg willen wij het idee van verzoening, vrede en vergeving beleven en doorgeven."

Dit jaar rijdt de vredeskaravaan drie weken lang door Nederland. De aftrap van de tour was afgelopen vrijdag in Emmeloord. Zondag was de optocht elf koetsen, twintig paarden en meer dan 50 deelnemers in Dronten, maandag in Lelystad. Dinsdag trekt de karavaan verder naar Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel