Lelystedelingen trots op groene stad, maar gezelligheid ontbreekt

LELYSTAD • Ma 8 augustus 2022 | 17:09 • Maandag 8 augustus 2022 | 17:09

Lelystedelingen zijn trots op het groen en de ruimte, maar missen de activiteiten en gezelligheid in de stad. Het zijn tot nu toe de meest voorkomende antwoorden op een vragenlijst van de gemeente Lelystad. Met het onderzoek "Thuis in Lelystad" wil de gemeente weten wat mensen uit Lelystad van hun stad vinden.

"We willen een keer aan de inwoners vragen wat ze belangrijk vinden, in plaats van dat we het op het stadhuis bedenken", zegt projectleider Marlies Stokman. Inwoners kunnen in zeven vragen beantwoorden waar ze trots op zijn, wat ze nodig hebben om zich thuis te voelen, wat ze het meeste missen in de stad en wat de gemeente daaraan kan doen.

Mensen die het onderzoek willen invullen, kunnen daarvoor de app Parta downloaden. Inwoners die digitaal niet zo vaardig zijn, kunnen naar het stadhuis komen om de vragenlijst in te vullen. Verder gaan vrijwilligers de straat op met de vragenlijst.

De vragenlijst is geheel anoniem en kan tot 3 september ingevuld worden. Vervolgens worden alle ideeën verzameld en wordt er een plan van gemaakt. In het najaar gaat de gemeenteraad kijken welke ideeën uitgevoerd kunnen worden. Inmiddels hebben 300 mensen de vragenlijst ingevuld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel