Negatief zwemadvies voor 't Bovenwater

LELYSTAD • Wo 10 augustus 2022 | 12:51 • Woensdag 10 augustus 2022 | 12:51

De Omgevingsdienst heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor 't Bovenwater in Lelystad. In het water van de zwemplas is blauwalg gevonden. Deze bacterie overschrijdt inmiddels de norm, zegt de Omgevingsdienst.

De waarschuwing voor blauwalg in de Lelystadse zwemplas geldt sinds dinsdag al, maar vanaf woensdag werd ook een negatief zwemadvies uitgegeven. Het strand en het water zijn toegankelijk maar zwemmen is op eigen risico. Zwemmen in water waarin blauwalg zit kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals huid- en oogirritatie, diarree en braken.

Het is de eerste keer dit jaar dat blauwalg is aangetroffen bij 't Bovenwater. De laatste melding dateert van vorig jaar juli.

Op meerdere plekken in Almere en Zeewolde is de bacterie ook aangetroffen. De waarschuwingen voor de Seizoenvijvers en Bataviavijver in Almere Buiten en de Waterlinie in Zeewolde zijn nog steeds van kracht, meldt het waterschap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel