Nieuw bioscoopcomplex in Lelystad open

LELYSTAD • Do 11 augustus 2022 | 13:39 • Donderdag 11 augustus 2022 | 13:39

De nieuwe bioscoop in het centrum van Lelystad is open. Met meerdere kinderfilms die draaiden, werd de bioscoop donderdagochtend officieel in gebruik genomen.

Naast een bioscoop met zes zalen, is er ook een speelplek voor kinderen, een virtual reality-spel, een lasergameruimte en een escaperoom. Ook is er een restaurant. De familie Kok, die eigenaar is van de nieuwe bioscoop, heeft een soortgelijk concept in Harderwijk.

"We hebben het daar eigenlijk altijd al heel druk", zegt Astrid Kok, dochter van de familie Kok die de bioscoop in Lelystad gaat runnen. "Dus we zijn blij dat we het een beetje kunnen gaan spreiden. De mensen die we nu in Harderwijk trekken vanuit Flevoland, kunnen ons nu gewoon dichterbij bezoeken in Lelystad."

Eigenlijk had de bioscoop al op 6 juli open moeten gaan, maar de bouw liep vertraging op. Ook was het niet gemakkelijk om voldoende personeel te vinden. "Dat was een behoorlijke uitdaging", vertelt Astrid Kok. "We zijn daarom al heel vroeg begonnen met werven. En we hebben ook een grote groep van de nieuwe collega's al laten starten met het werk op onze locatie in Harderwijk, zodat ze niet helemaal nieuw zijn en al het nodige weten."

Eerder gaf eigenaar Johan Kok aan ook een gokhal te willen hebben in het nieuwe pand. Hier gaf de gemeenteraad echter geen vergunning voor omdat deze al vergeven waren. Het is nog niet duidelijk of de hal er mogelijk alsnog komt als de vergunningen weer vrijkomen.

Een uitgebreide rondleiding:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel