Hippiemarkt op LelySTART Meent Festival

LELYSTAD • Za 13 augustus 2022 | 11:08 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 11:08

De Hippiemarkt in Lelystad komt terug. Na een paar jaar afwezigheid wordt in september weer een editie van de bekende kledingmarkt georganiseerd. De markt gaat een samenwerking aan met het LelySTART Meent Festival, de traditionele start van het culturele seizoen.

Op de markt komen zo'n 50 kramen met kleding, maar ook met sieraden, schoenen en accessoires. Daarnaast komen er foodtrucks. "Eigenlijk alles wat je op Ibizamarkten terug kunt vinden. De kramen zetten een lekkere zomerse en ontspannen sfeer neer", vertelt organisator Yvonne Winter. Shoppers kunnen op 10 en 11 september terecht op De Meent.

3 jaar
De laatste editie van de Hippiemarkt was 3 jaar geleden, in 2019. Toen werd de markt gehouden in de Bataviahaven. Winter: "Ik had helemaal niet meer bedacht dat ik dit jaar nog een markt zou organiseren, want door de pandemie was dat uitgesteld. Dus toen ik gebeld werd met de mogelijkheid om een Hippie Markt tijdens het LelySTART Meent Festival te houden, was ik meteen enthousiast."

Cultuur
De markt wordt dit jaar dus onderdeel van LelySTART, waar bezoekers kunnen meedoen aan workshops en kijken naar optredens van onder meer rapper Sevn Alias, Ben Cramer en Dirk Scheele. Dit jaar is dat voor het eerst op De Meent, omdat de Agorahof wordt verbouwd. Het hele festival, en de markt, zijn gratis toegankelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel