Franse sferen in de zon bij 'Grachtenfestival' in Lelystad

LELYSTAD • Za 13 augustus 2022 | 17:04 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 17:04

Het Grachtenfestival is al 25 jaar een begrip in Amsterdam en nam deze zaterdag een uitstapje naar Lelystad bij het Hollandse Hout. Bezoekers konden er in de brandende zon genieten van onder meer Franse chansons en een optreden van Franse gitaristen met moderne dans.

Op de dag dat er voor het eerst in twee jaar een officiële hittegolf in Nederland is, deden bezoekers hun best een plekje in de schaduw te vinden. Een hoop stoeltjes waren niet bezet.

"Het is heel warm, we proberen zoveel mogelijk schaduwplekken te creëren", zegt producer van het Grachtenfestival Raoul Petersen. "Maar het weer laat misschien niet meer bezoekers toe."

Het festival wil graag buiten Amsterdam bekend worden en trekt om die reden door het land. In Lelystad was het festival zaterdag bij het bij het Hollandse Hout neergestreken. Op drie verschillende locaties in het natuurgebied werden in totaal negen concerten gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel