Kruising Hollandsedreef-Hogering Almere bijna half jaar dicht

ALMERE • Zo 14 augustus 2022 | 18:30 • Zondag 14 augustus 2022 | 18:30

De kruising tussen de Hollandsedreef en Hogering in Almere is vanaf maandagochtend 06:00 uur dicht. De afsluiting duurt bijna een half jaar. Er wordt een nieuwe op- en afrit aangelegd om de dreef aan te sluiten op de vernieuwde Hogering.

Volgens Annemarie Hadders van de provincie is de Hogering de drukste provinciale weg in heel Flevoland met dagelijks ruim 40.000 voertuigbewegingen. Om de drukte ook in de toekomst aan te kunnen wordt de weg aan beide kanten met een rijbaan uitgebreid. In de toekomst hoeft verkeer op de Hogering ook niet meer te stoppen voor verkeerslichten

De kruising met de Hollandsedreef is een belangrijke ontsluiting voor de Muziekwijk en de Literatuurwijk. Voor automobilisten die via de Hogering naar de A6 willen is er een omleiding naar oprit 3 van de snelweg bij Stedenwijk.

Omleiding Hollandsedreef

Om vanuit Muziekwijk in noordelijk richting te rijden is er een omleiding via de Hollandsedreef, Muziekdreef en Stedendreef. Ook de Wormerweg naar Industrieterrein Hollandsekant gaat dicht. Dit is voor de werkzaamheden niet noodzakelijk, maar het moet sluipverkeer voorkomen. Verkeer van- en naar het industrieterrein kan via de Beemsterweg, Hollandsedreef en de Havendreef rijden.

De kruising tussen de Hollandsedreef en Hogering gaat waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar weer in delen open en moet eind januari weer volledig toegankelijk zijn.

Volgend jaar zullen dan ook de werkzaamheden aan de Hogering zelf worden afgerond. De weg krijgt er in beide richtingen een rijstrook bij en er wordt een tunnelbak aangelegd.

Omleiding Wormerweg

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel