Meeste 'hufterboetes' in Lelystad, minste in Noordoostpolder

FLEVOLAND • Ma 15 augustus 2022 | 11:11 • Maandag 15 augustus 2022 | 11:11

Overtreders in Flevoland hebben het vaakst een boete gekregen in Lelystad, maar het minste in de Noordoostpolder. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar aanleiding van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

RTL Nieuws selecteerde 175 verschillende vormen van gedrag dat ergernis veroorzaakt en analyseerde de boetecijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Denk aan het niet opruimen van hondenpoep, het achterlaten van straatafval en verkeersboetes zoals foutparkeren en rechts inhalen. Van alle hufterovertredingen werd asociaal gedrag in het verkeer vorig jaar het vaakst beboet, aldus RTL Nieuws.

Per 1000 inwoners werden er in Lelystad 19,2 boetes uitgedeeld. Dat betekent dat de meeste overtredingen in Lelystad zijn begaan. De stad wordt gevolgd door Almere (15,2 boetes) en Zeewolde (10,5). Urk komt dicht in de buurt van Zeewolde met een cijfer van 10,2. Dronten (7,5) en Noordoostpolder (6,8) sluiten de rij. In deze gemeenten werd het minste 'huftergedrag' beboet.

Totaalplaatje
In absolute cijfers zijn er in Flevoland in totaal bijna 6.000 boetes uitgeschreven, waarvan ruim 3300 in Almere. Op Urk zijn de minste boetes uitgedeeld, namelijk 220.

Landelijk gezien waren Amsterdam en Tilburg de gemeenten met de grootste uitschieters, aldus RTL Nieuws.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel