Suriname hoopt op Floriade Nederlandse boeren te verleiden

ALMERE • Di 16 augustus 2022 | 15:48 • Dinsdag 16 augustus 2022 | 15:48

Suriname kan een goed alternatief zijn voor boeren die hun bedrijf in Nederland vanwege de stikstofproblematiek niet kunnen voortzetten. Dat zegt de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi. Het land probeert met de slogan 'Grond zoekt boer' agrariërs te verleiden om naar Suriname te komen.

De ambassadeur deed zijn uitspraak dinsdagmiddag tijdens een uitzending van Dit is Flevoland vanaf de Floriade in Almere. In het Surinaamse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling wordt gewezen op de mogelijkheden die het land biedt aan de landbouwsector.

Geen stikstofprobleem
Suriname is één van drie landen ter wereld die carbon negatief is, zo geeft Khargi aan. Het land absorbeert meer broeikasgassen dan het uitstoot. Dat komt met name door het regenwoud en het gebrek aan grote industriële bedrijven.

De ambassadeur realiseert zich dat het niet gemakkelijk zal zijn voor Nederlandse agrariërs om hun bedrijf te verhuizen naar Suriname, maar hij hoopt dat boeren het toch eens overwegen. De Surinaamse president Chan Santokhi deed vorig jaar al een vergelijkbare oproep richting Nederlandse boeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel