Kinderen in Filmwijk beschoten met paintballgeweer

ALMERE • Wo 17 augustus 2022 | 17:30 • Woensdag 17 augustus 2022 | 17:30

Meerdere kinderen zeggen dinsdagmiddag in Almere Filmwijk beschoten te zijn met een paintballgeweer. Dat bevestigen ouders aan 1Almere. De kinderen waren aan het spelen op een voetbalveldje in het Lumiérepark toen een jongen op een scooter langs reed en begon te schieten. Eén van de slachtoffers is geraakt onder zijn oog en heeft een flinke bloeduitstorting. Andere kinderen hebben blauwe plekken op hun lichaam.

De ouders van de beschoten kinderen zeggen te weten wie de schutter is en zijn woest op deze persoon: "Het kan toch niet dat verveelde jongeren hier op kinderen gaan schieten? Mijn zoon heeft gewoon zo’n kogel (verfballetje, red.) bij zijn oog gehad. Op deze manier is het niet meer veilig in de wijk." Bewoners geven aan dat er al vaker geschoten is in en rondom het Walt Disneyplantsoen. Ze hebben een dader op het oog en hebben beelden naar de politie doorgestuurd.

Paintball-verfsporen op de stoep

Omwonenden niet verrast
Omwonenden reageren niet verrast op het incident: "Er zijn hier vaak groepjes jongeren die zich vervelen en elkaar uitdagen. Er is al eens iemand met een mes bedreigd, dus het moet nu echt niet gekker worden." Toch maken ze zich allemaal zorgen over deze toename van geweld: "Er is gewoon geen toezicht op de jeugd hier. Dan krijg je dit soort situaties. Er moet gewoon beter gecontroleerd worden."

De politie heeft nog geen aangifte binnen, maar de wijkagent doet wel onderzoek naar de dader. Volgens een woordvoerder is het lopen met een paintballgeweer strafbaar en "wanneer je er iemand mee verwondt is dit mishandeling." De politie zegt dat dit genoeg reden is om ook zonder aangifte onderzoek te doen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel