Noord Nederlands Orkest wil alsnog spelen op Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Ma 22 augustus 2022 | 13:39 • Maandag 22 augustus 2022 | 13:39

Het Noord Nederlands Orkest komt graag volgend jaar alsnog optreden op muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen. Dat zegt directeur Liesbeth Kok van het orkest. Eerder gaf ook een woordvoerder van het festival aan dat het NNO volgend jaar welkom is op Lowlands.

Afgelopen zondag zou het orkest optreden op het festival in Biddinghuizen, maar werd het op het allerlaatste moment afgezegd. Directeur Liesbeth Kok heeft begrip voor het besluit van Lowlands, maar vindt het annuleren wel een teleurstelling.

In de nacht van zaterdag op zondag bereikte het nieuws het orkest. Sindsdien is er haast continu contact tussen het orkest en het festival, vertelt directeur Kok. "Mensen werden letterlijk uit bed gebeld." De musici hoorden zondagochtend het nieuws toen zij op het punt stonden om naar Biddinghuizen te rijden.

Het orkest is al twee jaar bezig met het optreden op het muziekfestival. In 2020 kon het optreden door corona niet doorgaan. Voor de editie van 2022 hebben de orkestleden wekenlang gerepeteerd, vertelt Kok. Ook zijn solisten vanuit het buitenland ingevlogen voor dit concert, met hen is de afgelopen week intensief gerepeteerd.

Kosten
Het orkest heeft veel kosten gemaakt, maar dus niet opgetreden. Het Noord Nederlands Orkest is in gesprek met het festival om afspraken te maken over deze gemaakte kosten. Volgens de directeur van het NNO stelt Lowlands zich heel coulant op.

Directeur Kok kijkt nu vooral naar de toekomst. Volgend jaar hoopt het Noord Nederlands Orkest dus op te treden op Lowlands. Kok vindt het bijzonder dat een festival van de schaal van Lowlands de negende symfonie van Beethoven programmeert. Kok noemt het dan ook een 'mooie en gewaagde keuze'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel