Enorme brand verwoest wegrestaurant Onderweg langs A6 bij Almere

ALMERE • Ma 29 augustus 2022 | 0:03 • Maandag 29 augustus 2022 | 0:03

Een grote brand heeft wegrestaurant Onderweg naast de A6 bij Almere volledig verwoest. Er is niemand gewond geraakt, zegt brandweerwoordvoerder Wim van Eck. Het sein brand meester is rond 03:40 uur gegeven, en het nablussen is rond 07:30 uur gestaakt.

De brand brak zondag aan het eind van de avond uit rond 23:20 uur. Volgens Van Eck was het al snel duidelijk dat het restaurant verloren zou gaan: "Toen de brandweer daar aankwam moesten we al snel concluderen dat er niets meer te redden viel."

Vanwege de uitslaande vlammen en de locatie van het restaurant werd er door de brandweer gelijk opgeschaald naar grote brand. Wim van Eck: "We hadden met verschillende aandachtspunten te maken." Restaurant Onderweg is namelijk gevestigd langs de A6 en naast de McDonald's. Ook staat er op zo'n 20 meter afstand een gastank. Die werd na aankomst van de hulpdiensten gelijk in de gaten gehouden. 

Daarnaast was er sprake van 'vliegvuur', oftewel rondvliegende vonken, die vanwege de droogte extra gevaarlijk zijn. Om het vuur te bestrijden zette de brandweer vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers in. Een grootwatertransport haalde water uit het Weerwater om alle brandweerwagens te kunnen 'voeden'.

Het restaurant is op zondag normaliter geopend tot 22.00 uur. Op het moment dat de brand uitbrak was volgens de brandweer niemand meer in het pand aanwezig. 

Onderzoek naar oorzaak lastig 
De brandweer liet het vuur in de nacht van zondag op maandag gecontroleerd uitbranden. Over de oorzaak is nog niets bekend. Volgens de woordvoerder van Brandweer Flevoland is dat vanwege de staat van het pand mogelijk ook lastig te onderzoeken.

Restaurant Onderweg voor de brand

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel