Boeren verplaatsen protestvlaggen naar de A6

FLEVOLAND • Di 6 september 2022 | 19:00 • Dinsdag 6 september 2022 | 19:00

Langs de A6 komt tussen Almere en Lemmer een lint van boerenprotestvlaggen. Het zijn de vlaggen die Flevolandse boeren hadden opgehangen in de openbare ruimte. Die werden gedoogd maar moesten op 6 september worden weggehaald. Dat is in ieder geval in Dronten en Noordoostpolder gebeurd, meldt agrariër Job Rikken uit Rutten.

De omgekeerde vlaggen worden nu verplaatst naar particuliere grond, waar de provincie en de gemeenten niets te zeggen hebben over de omgekeerde vlaggen. Die zijn volgens Rikken van een boerenprotest uitgegroeid tot een algemeen protest tegen het overheidsbeleid. "Wat dat aangaat doen we er goed aan om ze zo snel mogelijk weer op te hangen op een zichtbare plaats. Ook burgers die het beleid niet meer zien zitten, moeten dat doen."

Van nieuwe blokkadeacties ziet hij het voorlopig nog niet komen. "We voeren niet acties om de acties, die voeren we om wat er loos is in het land", stelt Rikken. De provincie laat weten dat protestvlaggen die nog aan de lantaarnpalen langs de provinciale wegen hangen de komende week worden weggehaald. Daarbij zal ook worden overlegd met de boeren die ze hebben opgehangen, als die bekend zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel