Hiswa te Water ook komende vijf jaar nog in Lelystad

LELYSTAD • Wo 7 september 2022 | 12:08 • Woensdag 7 september 2022 | 12:08

Batavia Haven in Lelystad blijft de komende vijf jaar de thuishaven van het grote watersportevenement Hiswa te Water. Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra en de directeur van Hiswa te Water, Arjen Rahusen, hebben daarvoor een intentieverklaring getekend. Eind dit jaar worden de definitieve afspraken gemaakt.

Wethouder Messelink kijkt uit naar de voortzetting van de samenwerking: "Lelystad is sinds 2017 gastheer van de grootste in-water bootshow van Noord-Europa, de Hiswa te Water, en positioneert zich hiermee ook de komende 5 jaar als watersportstad. Daar zullen niet alleen bezoekers, maar ook onze ondernemers en inwoners uit Lelystad van profiteren."

'Wij voelen ons hier thuis'
Ook directeur Arjen Rahusen ziet geen reden om te verhuizen: "Vanaf het begin voelen wij ons thuis in Batavia Haven Lelystad. De faciliteiten en opzet voldoen geheel aan onze verwachting en de medewerking van de directie en medewerkers van Batavia Haven Lelystad is fantastisch. Wij vertrouwen erop dat de gemeente Lelystad ook de komende 5 jaar het evenement omarmt."

De Hiswa te Water was na twee coronajaren afgelopen week weer terug in de Bataviahaven en trok, mede door het mooie weer, een recordaantal bezoekers: ruim 30.000.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel