TIER stopt al na een half jaar met verhuur deelfietsen in Almere

ALMERE • Do 8 september 2022 | 14:43 • Donderdag 8 september 2022 | 14:43

Het bedrijf TIER stopt met het verhuren van deelfietsen in Almere. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt berichten dat vanaf zondag 11 september geen elektrische fietsen meer beschikbaar zijn.

"Het gebruik van onze voertuigen bleef erg achter bij de andere steden waar TIER actief is", laat Nils Verkennis van het bedrijf weten. "Daarom zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij onze voertuigen beter aan kunnen bieden in steden waar ze vaker gebruikt zullen worden."

In april begon TIER met de verhuur van 50 e-bikes in Almere via een app. Het bedrijf groeide uit tot een onderneming met 300 elektrische fietsen maar stopt nu dus.

Concurrent Go Sharing snapt niet waarom TIER de handdoek in de ring gooit. Volgens Ruben van den Bulck gaat het met zijn bedrijf prima. Go Sharing doet net als TIER mee aan een pilot van de gemeente Almere om de deelmobiliteit in de stad te verbeteren. Deze proef duurt twee jaar. Van den Bulck: "Er wordt nog weleens verkeerd geparkeerd maar dat zijn uitzonderingen. Mensen moeten nog wennen om de fietsen en scooters op de juiste plek terug te zetten en een foto te maken."

Vernielingen
Go Sharing kreeg in het begin wel eens klachten over vernielingen van de scooters en fietsen. Volgens Van den Bulck leidt 0,4 procent van de ritten tot een klacht. Bovendien nemen de klachten sinds juni enorm af. Van den Bulck: "Als er een melding binnenkomt bij verkeerd gebruik, krijg je eerst een waarschuwing, bij de tweede keer een boete en de derde keer blokkeren we je." Hij had niet verwacht dat TIER de diensten zou beëindigen.

In een e-mail aan klanten laat TIER weten dat het jammer te vinden dat het bedrijf 'permanent stopt' met de activiteiten in Almere. Volgens een woordvoerder is het nog niet zeker of de diensten een doorstart krijgen. Gedupeerde abonnees krijgen hun geld volledig terugbetaald, laat het bedrijf weten in een bericht aan klanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel